dilluns, 27 de setembre del 2010

Abecedari d’estiu.

A – Amistat. Perquè he gaudit de la companyia dels amics, amb ells i elles he compartit molt bons moments que han fet créixer la nostra relació. Ara que s’atraca l’ hivern no ens podrem veure amb tanta freqüència i els enyoraré.
B – Barca. Ha estat un plaer navegar amb la nostra barca per les cales de Menorca. Evocaré aquesta imatge durant els dies grisos de la tardor quan decaigui l’ànim.
C – Calor. Calor humida, enganxosa, xafogosa, a vegades insuportable, calor d’estiu. Tanmateix, si no fes calor a l’estiu, la trobaria a faltar.
D – Diversió. L’estiu convida a la festa, festes de poble, sopars, dies de platja... Amb tot, la rialla fàcil i el somriure a flor de pell.
E – Escriure. Estones de calma, de reflexió, pensaments fugissers que he intentat reflectir a un paper.
F – Família. Temps per estar a casa, per compartir i allargar converses, per retrobar els parents que viuen fora, per parlar.
G- Ganes. Ganes de sortir, de nedar, de conèixer gent, d’aprendre, de menjar un gelat, de seure a la fresca, de llegir, de no fer res... ganes d’estiu.
H – Històries, les de les novel•les que he llegit i m’han fet viure altres vides en la imaginació.
I – Il•lusió. Per començar un nou curs, conèixer gent, noves maneres de fer les coses... Il•lusió per viure.
J – Junts. Ja sigui amb els amics, ja sigui amb la família, però sempre junts. Afortunadament no m’he sentit sola cap dia.
L – Lleugeresa. Que n’és de lleuger l’estiu, sense cap preocupació ni maldecaps!
M – Música. La música ha estat present en moltes ocasions. Música al carrer, música a les pedreres, música al claustre del Seminari...Música per a tothom qui ha volgut escoltar-la.
N – No. No al DIC que creix sense aturar i ens espenya el port. No als accidents de trànsit. No a les baralles als bars de nit. No al pagament per aparcar a les platges. No a la prohibició d’acampada a Menorca. No als retalls laborals. No al vandalisme urbà. No...
P – Piano. Petits progressos i noves cançons que he après a interpretar i perfeccionar.
Q – Quatre minuts. Una pel•lícula interessant, que em va agradar molt i que recomano.
R – Riure. Riure, ser feliç, estar content, riure per qualsevol tonteria, aprofitar l’estiu per riure i xalar.
S – Son. Gaudir del son tranquil i llarg. Sense l’obligació d’haver-se d’aixecar a les 7 per estar a punt a les 8. El son de la tarda, el xubec, és un regal de l’estiu.
T – Temps. Estiu que se’ns fa curt, i alhora llarg i profitós. Hi ha temps per a tot, només s’ha de trobar.
U – Únic. Aquest estiu ha estat únic, irrepetible, inoblidable, diferent. Per molts motius
V – Viatjar. Aprofitar un setmana de vacances per descobrir noves terres, costums, aprendre... Aquest estiu ha estat l’illa de Sardenya la meva descoberta.
W – Per molt que hi pensi, no trob cap connexió entre el meu estiu i alguna paraula que comenci per W...
X – Xancleta. Hi ha res més còmode que anar amb xancles tot el dia? Les xancles m’han acompanyat tot l’estiu i ara les arracono amb recança fins l’any que ve.
Z – Zero. Zero comentaris al meu blog, quina pena...

1 comentari: