divendres, 20 d’agost del 2010

Guiem Soldevila

A l’agost he començat classes de piano amb Guiem Soldevila, fill de M. Àngels Gornés, cosina del meu pare. Després d’uns anys de conservatori em feia ganes de provar un altre tipus de música moderna. A en Guillem,no l’havia tractat fins ara, però el fet de donar-me classes m’ha permès conèixer-lo. He descobert una persona sensible, tendra, afable i amb un gran talent musical. Tot un plaer.
La seva trajectòria artística va començar de jove al 1990 amb el grup Manners, com a cantant, guitarrista, teclista i principal compositor de la banda.
Al 1998 amb el grup Six Fusion va guanyar el premi a millor grup de pop rock de Menorca. Poc a poc, després d’acabar els seus estudis a L’Aula de Música Moderna de Barcelona i tornar a Menorca, s’ha decantat cap a un estil més intimista i poètic. Ha col•laborat en directe amb nombrosos grups de Menorca (M.Àngels Gornés, Arena, Hoochie hoochie band, Agrofunk, S’Albaida, Rita Barber...) i ha participat com a músic de Illanvers juntament amb la violinista Violant Menorca.
El seu primer disc es titula Origens (2008). Actualment està musicant el poemari Nura de Ponç Pons, amb qui comparteix de forma especial la seva estimació i compromís cap a Menorca.
Durant l’estiu ha fet diverses actuacions a diferents pobles de Menorca. El passat diumenge 22 d’agost vaig tenir l’oportunitat d’escoltar-lo a la plaça de l’església de Ferreries. El recital bàsicament va consistir en la interpretació d’algunes peces del seu disc Orígens, un poema de Joan Alcover i diferents fragments del poema Nura: El saber i la sospita i Godotus. Acompanyat per Violant Menorca al violí i un contrabaix.
Em va agradar molt, per la seva gran força expressiva, el sentiment que hi posà i la plena identificació entre música i poema.
Vist l’èxit d’aquest avançament, ben segur que el nou disc no decebrà a ningú.
Perquè: “Els poemes són camps d’un secret territori
on llauram entre mots l’aventura de viure” Nura. Ponç Pons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada